miércoles, 15 de mayo de 2013

Activitats oftalmològiques més recents

Buscant per les pàgines web d'oftalmologia he trobat la programació realitzada per el famós oftalmòleg Fernandez Vigo de Badajoz sobre les activitats i congressos de oftalmologia realitzats a arreu d'Espanya anteriorment.
Si us interessa aquest tema i voleu assistir a algun, aqui us deixem la web: http://www.fernandez-vigo.com/ , i us adjuntem el realitzats anteriorment.



DOCTOR FERNANDEZ-VIGO

- El 23 de febrer de 2012 es va celebrar el curs Trobo Madrid Emetropía organitzat per Alcon i que la seva moderadora va ser la Doctora Macarro, amb gran èxit d'assistència. Entre els ponents destacats estava el Professor Fernández-Vigo.



- En la reunió anual de la Societat Oftalmológica de Madrid celebrada el dia 16 de desembre de 2011, les Doctores Cristina Fernández-Vigo i Ana Macarro van rebre el premi a la millor comunicació en panell, lliurada pel Professor Zato.



- El 14 de desembre de 2011, el Professor Fernández-Vigo va participar a la Universitat d'Extremadura, en una taula rodona sobre la divulgació de la ciència en els mitjans de comunicació.



- El passat 9 de desembre de 2011, el Professor Fernández-Vigo va donar una roda de premsa en la qual explicava un projecte per prevenir la ceguesa i la mortalitat en diabètics. Es tracta d'un estudi per analitzar l'evolució de la vista d'uns 3.000 pacients diabètics i de la tercera edat a Extremadura, 20 anys després de la seva primera revisió. Això permetrà conèixer l'evolució de la diabetis i els seus efectes a llarg termini.



- El 28 de Gener de l'any 2011 li ha estat atorgada al Professor Fernández-Vigo una Medalla commemorativa pels serveis prestats durant més de 20 anys a la Universitat d'Extremadura.



- En el 86º Congrés de la Societat Espanyola d'Oftalmologia celebrat a Madrid durant els dies 22 al 25 de Setembre de 2010, el professor Don Joaquín Barraquer va lliurar al professor Fernández-Vigo una placa commemorativa per haver resultat guanyador al premi a la millor fotografia artística.



- El dimarts 16 de febrer de 2010 la Doctora Macarro va acudir com convidada al programa Salut al dia de Bons dias Madrid de Telemadrid com a experta en cirurgia de la presbícia amb lents intraoculars. L'espai de Salut al dia és dirigit pel Catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid Doctor Sanchez-Martos.



-La Doctora Ana Macarro és la primera cirurgiana europea a formar part del club de TICL. Ha estat distingida com a experta en implant de lents intraoculars precristalinianes tòriques. El guardó li va ser lliurat coincidint amb el Congrés de la European Society of Cataract and Refractive Surgery.



- El dijous dia 8 d'octubre amb motiu del Dia Mundial de la Visió , el Professor Fernández-Vigo va acudir novament al programa Bon dia Madrid, per resoldre dubtes sobre la visió i la ceguesa en l'espai Salut al dia que dirigeix el Professor Sanchez Martos.



- El dimarts dia 8 de setembre a les 11,30 va tenir lloc una nova compareixença del Professor Fernández-Vigo en l'espai Salut al dia dins del programa Bon dia Madrid que s'emet en Telemadrid. Aquest espai amb el professor Fernández-Vigo ha ocupat la secció de vídeos destacats a la pàgina principal de la web de Telemadrid. Vegi aquesta pàgina.




- Ha estat publicada la Unitat 3 de la versió espanyola del Curs Provisió de la American Academy of Opthalmology, edició que dirigeix el professor Fernández Vigo.


- El professor Fernández-Vigo ha estat designat Membre del Jurat Tesis Doctorals - Premi MSD de Recerca en Oftalmologia 2009 dotat amb més de 10.000 euros. Les tesis doctorals premiades es comunicaran al congrés de la Societat Espanyola d'Oftalmologia.


- La doctora Macarro és la segona cirurgiana espanyola a implantar la nova lent intraocular acomodativa Sinchrony. La doctora del Centre Internacional d'Oftalmologia Avançada ha estat seleccionada per la multinacional Visiogen per implantar un nou model de lent multifocal que pot ser revolucionària en la correcció de la presbícia (vista cansada). Només han estat seleccionats 4 cirurgians amb gran experiència en la tècnica i que compleixen amb uns rigorosos criteris de qualitat.


- Ha estat renovada la patent que posseeix el professor Fdez-Vigo sobre la robotizació dels tractaments làser en patologia de la retina. (Clarke i Modet, juny 2009). El projecte de recerca manté la seva progressió cap a la consecució d'un model comercialitzable. El prototip ha estat desenvolupat en conjunt amb la Universitat d'Extremadura i el Centre de Cirurgia de Mínima Invasió.


-Després de la rigorosa anàlisi dels treballs científics presentats pels més importants investigadors en la matèria i realitzat per un grup d'experts europeus, dos treballs dels doctors *Fdez-Vigo i *Macarro han estat acceptats per ser presentats al proper congrés de la Societat Europea de Cirurgia refractiva i de Cataractes (European Society of cataract and refractive surgery) (setembre 2009).

- Els oftalmólegs del Centre Internacional d'Oftalmologia Avançada presenta les seves videos amb tècniques quirúrgiques pròpies al congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Ocular d'Implants i Refractiva (SECOIR) celebrat a Sant Sebastià (maig 2009). SECOIR és la societat científica espanyola que monogràficament es dedica a l'estudi de la cirurgia refractiva amb làser i lents intraoculars així com de la cirurgia de la cataracta.

Cristina.
Informació treta de http://www.fernandez-vigo.com/actividades.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario