jueves, 23 de mayo de 2013

Quan pots fer-te el LASIK?

En aquesta entrada ens dispoasem a donar-vos informació sobre l'operació de LASIK que té demandes en l'actualitat, i quan és possible realitzar aquesta operació.


El Lasik
És una de les tècniques més utilitzades per a la correcció de les ametropies esferocilindricas amb làser. A causa de la seva seguretat i reproductibilitat s'ha tractat d'una autèntica revolució en l'oftalmologia moderna des de la seva aparició l'any 1990. L'efecte desitjat s'aconsegueix modelant la superfície anterior de la còrnia mitjançant ablació per làser excimer.


Preoperatori

Als pacients que usin lents de contacte toves se'ls sol demanar que deixin de portar durant uns 10 o 15 dies abans de l'operació. Per a aquells que portin lents de contacte dures, el temps recomanat és un mínim de sis setmanes, més sis setmanes per cada tres anys que portin amb elles. Abans de l'operació, la còrnia del pacient s'examina per determinar el gruix i el contorn. Usant un làser de baixa potència, es crea un mapa topogràfic de la còrnia. Aquest procés també detecta el astigmatisme i altres irregularitats en la còrnia. Usant aquesta informació, es calcula la quantitat i la localització del teixit corneal a eliminar en l'operació. Al pacient se li recepta un antibiòtic perquè comenci a prendre abans de l'operació, per minimitzar el risc d'una infecció post-operatòria.

Operació

L'operació es realitza amb el pacient despert, se li administra un sedant i un anestèsic a presentació tòpica ocular. La intervenció dura uns 5 minuts i és indolora. Al cap de poques hores el pacient comença a veure bé sense ulleres. Durant unes setmanes després de la cirurgia s'ha de posar les gotes d'antibiòtic i antiinflamatori. També s'utilitzen llàgrimes artificials, doncs és molt freqüent la sensació de sequedat, que millora al cap d'unes setmanes.
Durant l'operació és molt important estar relaxat i no moure. Es immobilitza el cap i l'ull perquè el cirurgià pugui treballar sense problemes. És normal fer olor de cremat en el moment de l'aplicació del làser.

Precaucions

No tots els pacients són bons candidats per a la cirurgia amb LASIK. Es recomana per les persones que tenen la miopia menor de -10 diòptries i han de tenir la còrnia prou gruixuda. En els pacients amb miopia més alta de les -10 diòptries i les persones amb còrnia fina LASIK pot ser perillós. En aquestes persones es recomana l'implant de lent intraocular (ICL).

Candidats pel Lasik

Quant temps porta la seva graduació estable?
La planificació de la cirurgia Lasik es basa en la forma de la còrnia i de l'error refractiu específic. Perquè la cirurgia Lasik tingui èxit, la seva graduació deu haver romàs estable durant almenys l'últim any. Per a la majoria de les persones, l'estabilització es produeix a l'edat dels 20 anys.
Parli amb el seu oftalmòleg sobre el seu historial mèdic.
Les malalties autoinmunes i immunodeficiències com el VIH i la artritis reumatoide pot afectar a la capacitat del cos per sanar i així augmentar els riscos . En alguns casos, aquest tipus de malalties poden augmentar el risc d'infecció o de produir una mala cicatrització. Si vostè té alguna condició de salut, parli amb el seu cirurgià ocular. En alguns casos, pot ser capaç de controlar la seva salut amb la finalitat de convertir-se en un bon candidat per Lasik.
Té ulls secs crònics?
Si té la síndrome de l'ull sec, el Lasik ho pot empitjorar. Parli amb el seu metge sobre qualsevol experiència d'ull sec. I no oblidi que aquesta condició es pot tractar i millorar, o fins i tot se li pot resoldre i així podrà ser un bon candidat per Lasik.
Candidat Lasik
La part més important sobre la determinació de la seva candidatura consisteix a tenir una conversa oberta i franca amb el seu metge dels ulls. Asseguri's que les seves preguntes siguin respostes i que vostè se senti segur en la seva decisió final.
Notícia treta de: http://www.informacionopticas.com/lasik-cuando-puedo-hacerlo/

Maria Puigfel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario