jueves, 16 de mayo de 2013

Especialistes mostren els últims avanços en cirurgia plàstica ocular

Per si esteu interessats en aquest tema us deixem la informació sobre el congrés d'oftalmologia que es realitzarà el proper dissabte a l'Institut oftalmològic Fernández-Vega.


L'Institut Oftalmològic Fernández-Vega d'Oviedo acull aquest divendres i el dissabte un congrés sobre Tècniques Pràctiques en Cirurgia Plàstica Ocular al que assisteixen els més prestigiosos especialistes en aquesta matèria, com Frank Nesi, director d'un dels millors programes de formació en oculoplastia a Estats Units; César Sierra, Professor de la Universitat de Yale, en Connecticut o Javier Fernández-Vega Sanz, cap de la unitat de Cirurgia Plàstica Ocular del citat Institut.

Tots ells han abordat les últimes novetats en el tractament de les patologies orbitaries, de les parpelles, vies llagrimals i altres tractaments més propers a l'estètica, com la blefaroplastia, el lifting mitjà facial, el de les celles i l'ús de la toxina botulínica per part del oftalmòleg, segons ha informat l'Institut a través d'una nota de premsa.

Congreso en el Instituto Fernández-Vega


La primera part del matí va tractar sobre parpelles, on van intervenir, a més dels tres metges citats, els doctors Consolo Prada, Jesús Torres Blanch i José Nieto Enríquez. Tal com va resumir Javier Fernández-Vega sobre la citada sessió, els especialistes van mostrar als nombrosos assistents les últimes tècniques per resoldre tot tipus de problemes relacionats amb les caigudes de parpelles tant en els nens com en els majors i es van estudiar les patologies de tipus tumoral, és a dir, com es lleven els tumors en aquestes parpelles i com es procedeix a la reconstrucció posterior dels mateixos amb èxit tant en l'aspecte estètic com en el funcional.

També es va parlar del maneig mèdic i quirúrgic de les persones amb paràlisi facial, "un problema que provoca una gran deformitat en la cara i que, en moltes ocasions, fa que calgui aixecar la galta per donar un major suport a la parpella inferior".

Es va estudiar el treball endoscòpic para fa els lifting mitjà facials i de les celles mitjançant l'ús de petites càmeres que s'introdueixen per petites incisions "permetent que es pugui aixecar el front assabenta d'un pacient que tingui la cella caiguda. Es tracta d'alguna cosa que no es fa exclusivament per raons estètiques, sinó per motius patològics, ja que les celles poden caure tant que arriben a tapar l'eix visual".

La segona sessió del matí va ser sobre òrbita. El doctor José V. Pérez Moreiras, director del Centre Oftalmològic Moreiras, a Galícia, va parlar sobre el diagnòstic i tractament de la orbitopatía tiroïdal. Fernández-Vega va explicar que quan una persona té un hipertiroidisme, "aquest pot arribar a afectar el globus ocular i a l'òrbita, provocant un engruixament dels músculs i de la grassa orbitària que empenyen a l'ull cap a fora.

Són els ulls saltons de la gent que sembla que està espantada. El doctor Moreiras va insistir molt en el diagnòstic precoç d'aquesta malaltia, doncs els seus efectes poden arribar a ser desastrosos. De fet, quan s'actua tarda i els ulls estan fora de l'òrbita cal fer una descompressió orbitària, ampliar el volum orbitari, perquè l'ull torni cap a enrere". D'això va ser del que va parlar el doctor Ramón Medel, qui va exposar els nous avanços sobre aquesta tècnica quirúrgica "que és molt complexa".

Va tancar la sessió del matí el doctor Gorka Martínez Grau, qui va parlar dels empelts dermograssos que es col·loquen dins de la capacitat orbitària que ha quedat buida quan, per alguna raó, s'ha perdut l'ull. Aquesta s'emplena amb empelts i amb la citada tècnica aquests es recobreixen amb implants per mantenir els empelts en el seu lloc amb la finalitat de procedir després a la col·locació d'una pròtesi cosmètica que és la que fa que l'aparença del pacient sigui normal.

Ja a la tarda es van dur a terme les intervencions quirúrgiques que es van poder veure en directe en el saló d'actes de l'Institut Fernández-Vega. El primer a operar va ser Cessar Serra amb l'ajuda de Frank A. Nesi. Va fer una blefaroplastia de quatre parpelles en una cirurgia estètica per llevar borses tant en les parpelles superiors com en els inferiors.

A continuació, va operar el Javier Fernández-Vega, també amb l'ajuda de Frank A. Nesi. Va dur a terme un ectropi, que consisteix a aixecar la parpella inferior caiguda cap a fora fins a fer-ho arribar a tocar el globus ocular, i també va realitzar una intervenció de Ptosis, o sigui, aixecar la parpella superior que es troba caigut i que provoca la pèrdua del camp visual superior.

Notícia treta de: http://www.europapress.es/asturias/noticia-especialista-muestran-ultimos-avances-cirugia-plastica-ocular-instituto-fernandez-vega-oviedo-20130510182623.html


Cristina i Maria

No hay comentarios:

Publicar un comentario