jueves, 23 de mayo de 2013

Oftalmologia revisa a 28 nens amb síndrome del Miol del Gat

Ara us mostrem com afecta el síndrome del Miol del gat a la falta de visió i co uns oftalmòlegs s'han unit per a revisar a uns quants nens amb aquest síndrome en el dia mundial d'aquest síndrome per a millorar la seva visió.



Amb motiu de la celebració ahir del Dia Mundial de la Síndrome del Miol del Gat, el Servei d'Oftalmologia de l'Hospital General ‘La Manxa Centro’ d'Alcàsser de Sant Joan fa balanç dels resultats preliminars de l'estudi oftalmològic que fins al moment ha realitzat en 28 nens procedents de tota Espanya amb aquesta malaltia rara relacionada amb un problema amb el cromosoma 5.

La conclusió més destacable és que la síndrome del miol del gat podria estar associat amb la síndrome del Goldenhar, atès que 3 dels 28 nens avaluats oftalmològicament en el Taca Centro presentaven ambdues malalties. Aquesta coincidència, que també va ser detectada per un investigador anglès, porta als especialistes de l'hospital a pensar que és una associació que podria tenir alguna implicació genètica a l'hora de transmetre's la malaltia.

Segons el Servei d'Oftalmologia del Taca Centre, la gran part dels nens estudiats podrien considerar-se “oftalmològicament normals”, encara que hi ha algunes característiques comunes, amb les quals s'ha definit la síndrome, com el epicant (plec cutani en la part interna de l'ull, més freqüent entre asiàtics) o tenir els ulls més separats que la població general. De la mateixa manera, en els nens estudiats han detectat que l'estrabisme és més freqüent el de tipus divergent que el convergent.

Vida més senzilla

El cap del Servei d'Oftalmologia, el doctor Fernando González del Valle, indica que amb l'estudi que han dut a terme intentaran “fer-li la vida més senzilla a aquests nens en primer lloc”. Per exemple, en primera instància intentaran transmetre a aquestes famílies que, com hi ha possibilitats que un ull sigui vague o que sigui miop, és necessari fer una revisió oftalmològica completa. Així mateix, com pot haver-hi una associació amb degeneracions retinianes -que poden acabar en despreniment de retina- insistiran que s'ha de veure el fons de l'ull d'aquests nens i, si es descobreixen aquestes degeneracions, tractar-les amb làser per evitar problemes retinians en el futur.

En definitiva, “la nostra intenció és revisar-los a tots, fer-los la vida més amable i, si hi ha una complicació, posar-la en un paper perquè se sàpiga, i prendre les mesures perquè aquests nens -que poden tenir una longevitat totalment normal- tinguin el menor nombre de complicacions visuals al llarg de la seva vida”.

Notícia treta de: http://www.lanzadigital.com/sociedad/oftalmologia_revisa_a_28_ninyos_con_sindrome_del_maullido_del_gato-48840.html

Maria Puigfel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario