jueves, 23 de mayo de 2013

Els oftalmòlegs de 'Taca Centre' aconsegueixen el seu cinquè premi internacional a Estats Units

Amb aquesta notícia us donem a conèixer els premis oferts a un equip d'oftalmòlegs de Taca Centre a Estats Units. D'aquesta manera resaltem que en aquest àmbit mèdic també és consegueixen mencions i premis de gran importància a equips espanyols.

Equipo premiado

El Servei d'Oftalmologia de l'Hospital General La Manxa Centre d'Alcàsser de Sant Joan ha aconseguit el cinquè premi internacional de la seva trajectòria al prestigiós Congrés de la Societat Americana de Cataracta i Cirurgia Refractiva (ASCRS) 2013.

Els oftalmòlegs manxecs van ser els únics espanyols que van recollir un premi en aquest important esdeveniment celebrat recentment en Sant Francisco (EUA) en el qual es van donar cita especialistes de 32 països del món, ha informat en nota de premsa la Junta.

Es tracta del tercer 'Oscar' que aconsegueix l'Hospital Taca Centre en aquest congrés, que se sumeixi a altres dos premis internacionals (europeu i americà), tots ells atorgats a noves propostes quirúrgiques ideades per aquest Servei d'Oftalmologia del SESCAM.

En paraules del seu responsable, el doctor González del Valle, "aquests èxits aconsegueixen afermar la nostra trajectòria investigadora en l'àmbit quirúrgic i es deuen a una conjunció de treball continu, innovació constant i il·lusió mantinguda".

En aquesta ocasió, el premi ha estat concedit a una nova tècnica, proposta pel doctor González del Valle, destinada a solucionar la ectopia lentis infantil o luxació congènita de cristal·lí. Els nens que tenen aquesta malformació neixen amb el cristal·lí desplaçat del centre de la pupil·la, això els impedeix enfocar les imatges, les quals arriben molt distorsionades al cervell, que és l'òrgan amb el qual aprenem a veure, segons l'especialista.

El Servei d'Oftalmologia ha operat a més d'una desena de pacients amb aquesta malaltia. En concret, la comunicació premiada es referia a la cirurgia d'un nen de dos anys, que va ser intervingut en 2012 pels doctors López Mondéjar i González del Valle, que va ser presentada a Califòrnia sota el títol 'Eclipsi de Cristal·lí'.

La nova proposta quirúrgica col·loca en la seva inserció natural al cristal·lí desplaçat i es combina amb la cirurgia habitualment emprada en les cataractes pediàtriques.

Notícia treta de: http://www.europapress.es/salud/politica-sanitaria/noticia-oftalmologos-mancha-centro-consiguen-quinto-premio-internacional-estados-unidos-20130503113213.html

Maria Puigfel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario